Piletina sa pečurkama i pavlakom |
Spojite ukuse i dobićete savršenstvo na tanjiru. Postaćete zaljubljenik ove kombinacije i uživaćete u svakom zalogaju.
Danas sam vam pripremila ovaj recept, jednostavan za pripremu, koji ne oduzima previše vremena u kuhinji. Znajući da je danas takvo vreme, previše žurbe u našim životima, ali ipak pronađite trenutak za sebe. Dozvolite sebi užitak, zasucite rukave i pravac u kuhinju.
Recept:
-500g pilećeg belog mesa (isecite na veće šnicle)
-500g šampinjona
-200ml pavlake
-200ml sirnog namaza
-150g rendanog kačkavalja
-so, maslinovo ulje
Meso dobro usolite i ispržite na maslinovom ulju. U istom ulju propržite šampinjone, koje ste prethodno iseckali na listiće, dok ne ispari sva tečnost. Zagrejte rernu na 150°C, obložite pleh papirom za pečenje i na njega naređajte meso. Premazati ga sirnim namazom, zatim dodati kašiku šampinjona i premazati pavlakom. Odozgo pospite izrendanim kačkavaljem. Odložite u rernu dok se kačkavalj ne istopi.
Prijatno!
Sour cream mushroom chicken
Recipe:
-1/2kg chicken breast
-200g mushrooms
-200g sour cream
-200g cream cheese
-150g grated cheese
Salt the meat and fry into olivie oil. Chop mushrooms and fry into same oil until the water from mushrooms evaporates. Preheat oven to 150°C . Place chicken breast in baking dish. Coat the top surface with cream cheese, add 1tbsp a mushrooms and coat with sour cream. On the top sprinkle with grated cheese. Put in the oven until the cheese is melted.
Нема коментара:
Постави коментар